Villads fra Valby

Børnene holder sommerferie – også i bøgerne

Sommerferien står for døren! Kom med på ferie, når vi anbefaler bøger om sommer for børn i alle aldre.

Billedbøger om sommerferie

Lille Laura bader, spiser is og plukker jordbær med sin farmor. Omvendt har Molly lidt svært ved at få tiden til at gå, mens vennerne er på ferie. Lidt vildere går det for sig i Noah og Alberte og en meget farlig ferie, hvor Noah og Alberte forvilder sig ind i en svensk skov.

I kan også rejse på sommerferie med Mathilde og sørøveren Jim i Sørøverne på sommerferie, tage på skør bilferie med Messi og hans familie eller på charterferie med Vitello, hans mor og papfar. 

Laura og sommeren

Laura og sommeren

Af Pauline Oud (2018)
 
Laura og farmor hygger med at plukke jordbær, flyve drage, bade, spise is og meget andet. Da dagen slutter bliver Laura puttet i gæsteværelset - i morgen venter endnu en dejlig sommerdag. Lær at male mariehøne-sten og lave blomster ligesom Laura
 

Molly-verdens-kedeligste-dag

Molly - verdens kedeligste dag

Af Jonas Lindén og Mia Nilsson (2016)
 
Det er sommerferie, og Molly keder sig. Hendes bedste ven er på ferie, og det regner. Far siger hun skal gå ud at lege. Udenfor er der snegle - og Olaf fra børnehaven. Måske kan de finde på noget?
 
 

Noah og Alberte og en meget farlig ferie

Noah og Alberte og en meget farlig ferie

Af Tomas Lagermand Lundme, Charlotte Pardi (2021)
 
Noah skal med far og Janus på hytteferie i de svenske skove. Det er lige sagen, synes de voksne, men Noah synes, det er helt vildt kedeligt. I et raserianfald stikker han af - og farer vild i skoven. Sød og vittig billedbog til 4-7-årige

Sørøverne på sommerferie : med familien Søstærk i hovedrollerne

Sørøverne på sommerferie –  med familien Søstærk i hovedrollerne

Af Jonny Duddle (2018)
 
Mathilde får flaskepost fra sin sørøverven, Jim. Hun inviteres med på sommerferie til Skummelø sammen med familien Søstærk, men Mathilde skal bestå piraternes test, og sammen med Jim finde Tossede Toms skat

Messi og mysteriet om den skøre sommerferie

Messi og Mysteriet – den skøre sommerferie

Af Ninka Reittu (2017)
 
Messi og hans familie tager på biltur i sommerferien. Familien Kattesen får også selskab af Messis ven Mysteriet. De møder forskellige folk, der har brug for hjælp, og sådan får de nye venner, som så også kan hjælpe dem da deres bil får problemer

Vitello rejser på charterferie

Vitello rejser på charterferie

Af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen (2020)
 
Vitello skal på en uges charterferie til Gran Canaria med mor og papfar Gregers. Allerede efter den første dag er det den allerbedste ferie med masser af softice og en lækker (dyb) swimmingpool

Højtlæsning om sommerferie

Villads forlader for en gangs skyld Valby til fordel for sommerhus og kanotur. Lasse-Leif skal til gengæld holde ferie i firserne – det vil sige helt uden skærm eller luksus.

Malle bruger sommerferien på at forsøge at redde verden, Magnolia møder en meget speciel fisk ved Skagerrak, og William får historier om stjerner og planeter fra sin lidt mærkelige tante i Hvad himlen kan fortælle os: videnskabshistorier for børn.

Villads fra Valby på sommerferie

Villads fra Valby på sommerferie

Lasse Leif Ferie som i firserne

Lasse-Leif - ferie som i firserne

Malle redder verden

Malle redder verden

Af Sara Ohlsson (2020)
 
Malle holder sommerferie, men vil gerne hjælpe verden samtidig. Heldigvis hjælper mormor – også da Malle skal reddes fra verden. Til højtlæsning fra ca. 5 år

Magnolia af Skagerak

Magnolia af Skagerrak

Af Bent Haller (2015)
 
Magnolia er på sommerferie hos sine bedsteforældre sammen med sin storebror og sine to kusiner. Hun fanger en underlig fisk og finder en forunderlig historie

Hvad himlen kan fortælle os

Hvad himlen kan fortælle os – videnskabshistorier for børn

Af Gertrude Kiel (2018)
 
Tag med William på sommerferie og mød hans lidt mærkelige tante Gunvor, der fortæller fantastiske historier om stjerner og planeter, og vist gemmer på en hemmelighed i kælderen på sit hus

Bøger for tweens

Der er både kærlighed og frustrationer på spil, når der er sommerferie i bøgerne for tweens.

Josefine håber på at blive lidt mere end venner med en spændende surfer-fyr ved Vesterhavet, Siri har en mission om at blive kysset, inden ferien er omme, og Kat er mod sin vilje sendt på sommerferie hos sin tante på en svensk ø som straf for at have lokket sin søsters ekskæreste med ind i et skab.

Emma og hendes familie prøver at gå klimavenligt til værks, når de også indtager Sverige med cykler, telt og myggespray. Vega har det svært med at skulle på ferie med sin papmor i Vega & papferien, og Bertil er ikke særligt begejstret over at have fået et feriehæfte med lektier med hjem til sommerferien.

Til gengæld har Turbo, Noa og Simon travlt med at fiske efter en monstergedde. Og så er det jo også lærernes ferie, så I kan også læse om, hvordan det går, når spøgelsesvikaren Sparre bliver inviteret med Ella og Svend på camping.

Den magiske sommer

Den magiske sommer

Solstik

Solstik

Af Jenny McLachlan (2018)
 
Som straf for at have lokket sin søsters ekskæreste med ind i et skab, bliver Kat sendt på sommerferie hos sin tante Frida på en lille ø i Sverige, langt væk fra sine venner. Men her møder hun drengen Leo.

Mission feriekys

Mission feriekys

Vega og papferien

Vega & papferien

Bertil og feriehæftet

Bertil og feriehæftet

Af Saskia Hula (2011)
 
Bertil har fået sommerferie og til sin skræk har han fået et "feriehæfte" med regnestykker han skal lave og aflevere efter ferien, men Bertil har overhovedet ikke tid til det feriehæfte.

Turbo og monstergedden

Turbo og monstergedden

Spøgelsesvikaren holder sommerferie

Spøgelsesvikaren holder sommerferie

Af Kerstin Lundberg Hahn (2021)
 
Snart er det sommerferie, men spøgelsesvikaren Vanessa Sparre skal ikke på ferie. Derfor inviterer Ella og Svend hende med på camping. Let at læse, fra 8-9 år.

Bøger for teenagere

Det er ikke altid, sommerferien bliver, som man havde håbet på, når man er teenager. Zola opretter en bucketliste til sommeren for at blive mere interessant. 16-årige Colbys forældre beslutter sig for, at hun skal holde ferie på en kedelig græsk ø, mens kærligheden spirer mellem Arthur og Ben en varm sommer i New York.

Lola er i syv sind, da Cricket Bell, der knuste hendes hjerte for to år siden, pludselig dukker op igen og vender op og ned på hendes ellers perfekte tilværelse i San Francisco, og så sætter pool og strand rammerne for både forelskelse og heartbreak i Jenny Hans Sommer-serien

Vores sommer sammen

Vores sommer sammen

Den sommer alting ændrede sig

Den sommer alting ændrede sig

Af Jenny Han (2020)
 
15-årige Belly tilbringer som altid sin sommerferie sammen med sin mor og storebror i sommerhuset hos morens veninde Susannah og hendes to drenge.

Sommer uden dig

Sommer uden dig

Af Jenny Han (2020)
 
Sommerferien er lige startet, og Belly har planer for sommeren, men alting ændres da Jeremiah ringer og siger, at han har brug for Bellys hjælp.

Lola og naboens søn

Lola og naboens søn

Af Stephanie Perkins (2015)
 
Lola lever et perfekt liv i San Francisco sammen med sine to fædre og sin kæreste, der er rockmusiker. Men en dag flytter Cricket Bell tilbage til nabolaget – fyren der knuste Lolas hjerte to år tidligere.

Bucketlist

#bucketlist

Af Saynab Farah Dahir (2021)
 
Zola har lavet en bucketlist med 31 udfordringer, der skal gøre hende mere interessant, sjov og spontan. Det bliver Zolas vildeste sommer på mere end én måde. Skøn romantisk YA til unge fra 14 år.

Forbandede sommer

Hvis det er os

Hvis det er os

Af Becky Albertalli, Adam Silvera (2018)
 
Tror du på kærlighed ved første blik? På skæbnen, tilfældighedernes spil, universet og alt det der? Arthur og Ben mødes tilfældigt på et posthus, men er det skæbnen eller deres eget hårde arbejde, der forvandler den første forelskelse til kærlighed?