Katherine Rundell

Biblioteket anbefaler: Bogen ”Impossible Creatures”

26.04.24
Bogen står på hylderne i børnebiblioteket, men tag ikke fejl – det er en fantastisk fortælling for hele familien.

Christopher bor i det nordlige London med sin far. De er alene, for hans mor er død.

Hele sit liv har han haft den underligste tiltrækning på dyr. De kan simpelthen ikke lade ham være. Egern og mus kravler på ham. Ænder svømmer efter ham til svømmeundervisningen, og skader kommer med skinnende genstande som kapsler og mønter til ham. Det er så galt, at hans far til sidst forbyder ture i parken eller andet natur, da han kan ikke tåle synet at alle de dyr.

Hele Christophers verden bliver vendt på hovedet, den dag han redder en Grif fra at drukne.

Den magiske frakke

Mal bor hos sin tante Leonor på en af øerne i Archipelagoen. Her er hun som sådan en helt almindelig pige - forældreløs og med en Grif som kæledyr. Som lille fik hun en magisk frakke, der gør hende i stand til at flyve. Ikke at det er let at flyve, og Mal øver sig bravt med knubs og værre skader til følge.

Og det er heller ikke altid så nemt at finde hjem igen fra de lange flyveture, så det er godt at hun har en Casapasaren - et kompas der altid viser vejen hjem. Og så har Mal en lejemorder efter sig!

To verdener mødes

Impossible Creatures foregår i Archipelagoen. Et ø-rige hvor væsener fra sagn og mytologi stadig lever frit. Alt fra drager til havfruer trives her. En verden der er skjult fra os dødelige, men for de få udvalgte er der stadig forbindelse fra hemmelige og bevogtede overgangssteder.

Mal ved ikke, hvorfor hun har en morder efter sig. Men flygte må hun, og Christophers og Mals verdener kolliderer uundgåeligt i svaret på sandheden. I en tour de force sejler de fra ø til ø for at løse gåden. Kan det have noget at gøre med, at magien på Archipelagoen er ved at forsvinde? og at sagndyr er begyndt at uddø?

En universel fortælling

Den internationalt anerkendte børnebogsforfatter Katherine Rundell har skabt en fantastisk fortælling her. Med skabninger fra sagn og mytologi. I en verden af ø-riger, der bliver beskrevet, så de kan mærkes.

I klassisk fantasy stil er der et kort over Archipelagoen, så vi kan følge med på rejsen i ø-havet. Og er du heller ikke så stærk i fabeldyr, kan du ty til værkets Bestiarium, der omtaler historiens vigtigste skabninger. Og lad dig ikke narre. For selv om værket er at finde i børneafdelingen, er det en universel fortælling om børns kraft, om at redde verden og om venskab.

Så tag med på rejsen, læs den på dansk eller engelsk, for dig selv, for dit barn eller barnebarn, og lad fantasien trænge ind i din verden.

Materialer