Vinderne af Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris for børne-og ungdomsbøger

09.09.20
Tre forfattere og tre illustratorer var nomineret til Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger. Her er prisvinderne.

Kathrine Assels vinder Kulturministeriet Forfatterpris 

Fra pris-udvalgets begrundelse: 
"’Mester Ester’ er et lille mesterværk, Mester Ester er en lille pige, på hver bogside er der en ny historie. Samtidig hænger alt sammen, hvert ord, som krigsknappen, Ester ikke kan lade være med at samle op, selv om hendes mor synes, den er noget skrald. Ester ser det særlige i det, andre smider ud. Hun ser magien og alvoren. Og det samme kommer man også til at gøre som læser, for teksten er nøjagtig som Ester.."  

Romanen anbefales for børn fra ca. 10 år. 

Signe Parkins vinder Kulturministeriets Illustratorpris

Fra pris-udvalgets begrundelse:

"’Blomsten der elsker mig’ er Signe Parkins’ imponerende debut som børnebogsillustrator. I centrum for historien er en rørende, lille plante, tegnet med nænsomhed og botanisk akkuratesse. Den står i morsom kontrast til den oppustede mælkebøtte med store overarme og nogle af de andre bifigurer, eksempelvis Kirsten, en filosoferende kam, der spiller bridge. Parkins har en vibrerende, skæv streg som komplementerer Hanne Kvists humoristiske billedbogstekst kongenialt, og sammen forløser de historien om, hvordan man i venskaber må lære at holde af hinanden, som man nu engang er."

Billedbogen anbefales til børn fra ca. 5 år. 

Kulturminister Joy Mogensen siger:

Det er vigtigt, at vi hylder vores allerbedste danske børne- og ungdomsbøger. Fordi de rammer os i ord og billeder med den uforklarlige nerve, som god litteratur kan bevæge mennesker med.

I dag, hvor vi kæmper med svigtende læselyst, ikke mindst blandt børn og unge, har vi mere end nogensinde brug for at fremhæve den nye, ekstraordinære børne- og ungdomslitteratur. Vi skylder vores børn og unge magiske og mættende litteraturoplevelser, der kan tænde læselyset i dem. Derfor er der alt mulig god grund til at gå på opdagelse i årets nominerede bøger til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris
.”

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger var:

• Adam O for ’Den Rustne Verden’
• Tina Sakura Bestle for ’Bogen om Blom’
• Kathrine Assels for ’Mester Ester’

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er indstillet af et udvalg bestående af Gerd Laugesen (formand), Anna Karlskov Skyggebjerg, Betina Falsing og Maria Louise Bjørn Bjerrum.

De nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger var:

• Jan Oksbøl Callesen for ’Hr. Løve i biografen’
• Signe Parkins for ’Blomsten der elsker mig’
• Kamilla Wichmann for ’Sommervenner’

Et udvalg bestående af Peter Land (formand), Marianne Eskebæk Larsen, Caroline Sehested og Kasper Heron Købke har indstillet de nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og

Kilde: Kulturministeriet

Lån de nominerede bøger

Alle bøgerne kan reserveres fra listen herunder. 

Oprindeligt skrevet af  Københavns Biblioteker. 

Materialer