Spot på: The New Yorker

24.06.20
Det amerikanske tidsskrift The New Yorker er bl.a. kendt for sin gode journalistik, satiriske tegninger og ikke mindst flotte forsider. Med biblioteket kan du læse magasinet helt gratis digitalt - fra dagen det nyeste nummer udkommer og ældre udgaver helt tilbage til juni 2015.

The New Yorker er udkommet siden 1925 og læses over hele verden.

Tidsskriftet blev oprindeligt skrevet til den intellektuelle New Yorker og havde fokus på kulturlivet i byen. Nu dækker det dog langt bredere og berører også international politik og alverdens aktuelle emner.

Bladets forside er stort set altid en stor tegning eller maleri og derudover kun titlen i toppen. Ofte er forsiderne humoristiske eller politiske. Læs om nogle af magasinets mest ikoniske forsider og historierne bag her

Dorthe Nors udgivet i The New Yorker

Mange store forfattere har gennem tiden fået trykt noveller i bladet. Det er forfattere som J.D. Salinger, John Updike, Alice Munro, Milan Kundera og danske Dorthe Nors. The New Yorker trykte i 2013 novellen 'The Heron', en novelle fra hendes novellesamling ’Kantslag', og det var med til at give Dorthe Nors stor international success.

Dorthe Nors' novelle kan læses online her. Find også den danske udgave af Kantslag nedenfor.

Digitale magasiner med biblioteket

The New Yorker er en del af Pressreader, som du har adgang til med dit bibliotekslogin. På Pressereader finder du mere end 350 populære engelsksprogede magasiner.

Sådan kommer du i gang med Pressreader

Materialer