Forsiden af Rolling Stone oktober 2018
Forsiden af Rolling Stone oktober 2018

Spot på musikmagasinet Rolling Stone

01.07.20
Det ikoniske musikmagasin Rolling Stones har i mere end 50 år været toneangivende, særligt inden for rockmusikken. Du kan læse det online via biblioteket.

50 års rockhistorie

Rolling Stone er udkommet siden 1967, og John Lennon prydede forsiden på det første nummer. Siden har mange indflydelsesrige musikere, skuespillere og politikere fundet vej til forsiden.

Jann Wenner - som er en af bladets grundlæggere - fortæller, at titlen ’Rolling Stone’ refererer til Muddy Waters' sang "Rollin' Stone", rockbandet The Rolling Stones og Bob Dylans sang "Like a Rolling Stone".

Oprindeligt var fokus på beatkultur og rockmusik. Men bladet behandlede også store politiske emner. Kendte journalister som Hunter S. Thompson, Cameron Crowe, Tom Wolfe og Lester Bangs startede deres karrierer hos Rolling Stone. I en periode i 80’erne og 90’erne gik bladet efter en yngre målgruppe med fokus på popkultur, kendisser og underholdning, men det faldt ikke i god jord hos læserne.

Nu er fokus igen tilbage på musik og musikkultur, og Rolling Stone er stadig et af verdens mest læste musikmagasiner. Det er lykkedes dem at følge med tiden og de mange skiftende trends og stadig levere en interessant vinkel på tidens musik og kulturliv.

Digitale magasiner med biblioteket

Rolling Stone er en del af Pressreader, som du har adgang til med dit bibliotekslogin. På Pressereader finder du mere end 350 populære engelsksprogede magasiner. Rolling Stone findes fra juni 2014 og frem til i dag.

Sådan kommer du i gang med Pressreader

Materialer