Rå romaner om drengefællesskaber

Fem forrygende ungdomsromaner skrevet med rå realisme om drenge og deres venskaber.

Drengene af Jonas Kleinschmidt

Drønaktuel, vedkommende og fænomenal roman med skarpe portrætter af nutidens unge og en forældregeneration, som ikke magter at tage ansvar. Fra første dag i skolen er Pjevs, Bjørn, Sebastian, Carl, Bornholmeren og Jakob klar over, at de må holde sammen. Fra denne dag hedder de slet og ret ’drengene’, en fællesbetegnelse der i et utal af uheldige situationer giver dem friløb på den lange bane, men som i troen på deres egen udødelighed ender fatalt.

Fluernes herre af William Golding

En gruppe engelske drenge strander under en atomkrig på en øde koralø helt uden voksne. Her begynder de at indrette et samfund på deres helt egne præmisser. En allegori på det moderne samfund, og en af det tyvende århundredes største klassikere. 

Pragtfuldt, pragtfuldt! af Kim Fupz Aakeson

Morten arbejder som svend på farens autoværksted i en lille by på Sjælland. Han har to venner af en slags og en Austin Haley og så Polak, der arbejder i farens autoværksted. Det lyder altsammen meget normalt, og det er det på mange måder også. Men der er også virkelig meget vin og øl og sprut og et jernrør og en nat med en helvedes ballade i værkstedet.

Dig & mig & Zlatan af Jonas Kleinschmidt

Siden Lasses storebror døde, er Lasses liv mere eller mindre gået i stå. Han går i skole, spiller lidt fodbold og ser youtube-videoer af helten Zlatans scoringer igen og igen. Men ellers sker der ikke rigtigt noget. Vennerne har Lasse efterhånden mistet kontakten med, for slet ikke at tale om de uopnåelige piger, hvis selfier Lasse studerer på instagram. Men pludselig ændrer alt sig, da Tobias begynder i Lasses klass

Kings of Jutland af Glenn Ringtved

De tre venner, Skipper, Ronny og Bo, lever og ånder for fodboldklubben AaB - og ikke så meget andet. Men når nu AaB spiller ad helvede til, Skippers bil er totalsmadret, og de ikke engang har råd til smøger, så er det på tide at gøre noget. For som Ronny siger, så gælder det om at gribe den der once in a lifetime-opportunity, som kun kommer én gang i livet. Og det gør de så. De beslutter sig for at begå et bankrøveri.

Materialer