Bøger til unge

Biblioteket anbefaler: Efterårslæsning til unge

Inspiration til god efterårslæsning!

Herunder finder du et par bøger, som kan være inspiration til dig, der er ung og leder efter din næste gode bog.

Du finder dem også eReolen.

Firekeepers datter af Angeline Boulley

Den unge Daunis Fontaine er resultatet af en lokal skandale mellem sin amerikanske ishockey-legende af en far og sin mor der nedstammer fra det oprindelige folk i Ojibwe reservatet. Ingen af stederne har Daunis nogensinde følt, at hun passer helt ind.

Efter Daunis overværer mordet på sin bedste veninde, indvilliger hun i at gå undercover for den amerikanske efterretningstjeneste, sammen med den charmerende Jamie. Sammen efterforsker de, de mørkeste hemmeligheder i lokalsamfundet, og spørgsmålet er hvor langt Daunis er villig til at gå for sandheden og samtidig beskytte dem hun elsker?

Au Pair af Sanne Munk Jensen og Kim Fupz Aakeson

Irene fra Vestjylland får uventet jobbet som au pair i Hellerup, og flytter ind hos en ressourcerig familie, hvor der på ydersiden er styr på det hele og lidt til.

En helt ny tilværelse begynder for Irene for hvordan – parkerer man egentlig en bil i Waterfronts parkeringskælder, passer familiens trodsige 4-årige eller fremtryller et sundt og økologisk hverdagsmåltid for hele familien?

Men med tiden begynder den ellers blankpolerede facade at krakelere, og Irene mærker at hendes menneskelige værdier og grænser, clasher med den nye families. 

Dette er en både rørende og morsom skildring om at være ung, tro mod sig selv og finde sin egen vej gennem junglen af andres forventninger.

Tænk ikke på mig af Vilma Sandnes Johansson

Da Vilma er 13 år, får hendes mor et tilbagefald – en diagnose på tilbagevendende brystkræft der denne gang er terminal. Lægerne giver hende alt imellem 6-48 måneder tilbage til at leve i. Sammen forsøger de to og resten af familien af leve så normalt som muligt, imellem det faktum at Vilma er i begyndelse af et langt liv der skal leves med fester, kærlighed, musik og veninder, og den at Vilmas mor lever en dag af gangen med en sikkerhed i at hun ikke vil være der, når Vilma bliver voksen.

Bogen tager os tæt på det følelsesmæssige kaos det er, at være en mor og en datter, der venter. Venter på at leve. Venter på at dø. Ventesorgen er ikke til at tage fejl, og beskrives så godt og atmosfærisk i denne roman.

Bogen er en autobiografisk roman – læs den!

Opiumskrigen af R.F. Kuang

Til alles overraskelse bliver Rin optaget på det magiske akademi Sinegard, som har tradition for at uddanne de bedste elitesoldater. Rin som hele sit liv har boet i fattigdom hos sin onkel og tante, møder på den nye skole ikke meget venlighed fra de andre børn, og hun mobbes pga. af sit køn, sin familie, sin hudfarve og sin sydlandske dialekt. 

En frygtelig krig truer imperiet, og da det viser sig at Rin besidder magiske kræfter som shaman, må hun alliere sig med den excentriske læremester i folketro, for at kunne bruge sin kæfter til at redde det kinesiske imperium.

Denne fantasy er en medrivende og voldsom fortælling, skrevet med inspiration fra den kinesiske folketro og historier.