Ældre og herreløse aviser kan læses på mediestream.dk
Ældre og herreløse aviser kan læses på mediestream.dk

Fri online adgang til seks millioner avissider

19.04.20
Efter særlig aftale med rettighedshaverne er der nu åbnet for fri online adgang til ældre aviser og en mindre samling nyere. Du kan nu læse i 67 aviser udgivet i perioden 1921-2002, bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende og Fyns Venstreblad. Det svarer til mere end seks millioner avissider.

Mediestream hjemmefra

Under normale omstændigheder er der kun adgang til aviserne i Mediestream, når man befinder sig på biblioteket. Men rettighedshaverne har valgt at åbne op, så den kan bruges af alle, også hjemmefra, så længe bibliotekerne er lukkede.

Mediestream Folkebibliotek indeholder 5 mio. avissider fra 1918 til 2002 fra aviser, der ikke længere eksisterer samt alle digitaliserede aviser, der er mere end 100 år gamle og dermed ikke begrænset af ophavsret. 

Dyk ned i historien

De gamle aviser er interessante, når man har lyst til at få datidens syn på begivenhederne. Prøv f.eks. at søge på Titanic eller cubakrisen. Mediestream kan også bruges, hvis man er studerende og skal bruge en kilde til sin opgave.

Ekurser.nu har lavet en instruktionsfilm til studiebrug, men den er god for alle, som vil i gang med at læse aviser på Mediestream.

Kilder til din opgave med Mediestream