Børneavisens nye podcast: Hva' sker der?

29.03.22
Børneavisen udgiver nyhedspodcast til nysgerrige børn i alderen 9-12 år. Podcasten udkommer hver mandag og er tilgængelig for alle.

Børneavisen, som udgives i fællesskab af Jyllands-Posten og Politiken, lancerer nu podcasten ”Hva’ sker der?”, som hver uge går i dybden med et relevant tema og fortæller nogle korte, udvalgte nyheder. Podcasten bliver et ekstra lag i Børneavisens univers, som allerede rummer en printavis og en app.

”Hva’ sker der?”, der får Maja Adjoa som vært, har som ambition at involvere børnene i samfundsdebatten på en appellerende, sjov og underholdende måde. I første afsnit møder man blandt andet Sofie, der går i 2. klasse, og som har fået en ny, ukrainsk klassekammerat Aleksandr, der er flygtet til Danmark med sin mor. Sofie og hendes lærer fortæller, hvordan man kan tage godt imod de ukrainske børn og være en god ven.

Podcastmediet er populært

Børneavisen har planer om at udvide med mere lyd i fremtiden. For selvom de fleste 9-12-årige kan læse, kan der stadig være indhold, som kan være svært at forstå – og som giver bedre mening gennem lyd. Og som samtidig appellerer til sanser og følelser på en helt anden måde.

Samtidig kan en podcast, ligesom avisen, danne ramme om fællesskab mellem barn og voksen. Mange børn og voksne læser Børneavisen sammen, og podcasten er også oplagt at lytte til sammen. I bilen, mens man laver mad sammen eller rydder op.

Podcasten vil være tilgængelig på de fleste podcasttjenester.

Du kan også finde første afsnit her.

Fakta

  • Børneavisens podcast hedder ’Hva’ sker der?’. Den er tilgængelig for alle og henvender sig til børn i alderen 9-12 år. Børn ned til 7 år kan lytte med sammen med en voksen.
  • Hør podcasten allerede nu, hvor du finder dine podcasts.
  • Maja Adjoa er vært på podcasten. Hun har tidligere været vært på DR Ultra.
  • Podcasten udkommer hver mandag.
  • Børneavisen er en printavis på 24 sider med nyheder, baggrund og underholdning til børn mellem 9 og 12 år. Avisen udgives hver tirsdag og udkom første gang i september 2018.