julehjerter

Bøger, der udspiller sig ved juletid

06.12.23
Det er december! Og en god måde at finde julestemningen frem, er ved at dykke ned i en dejlig og hjertevarm bog om jul.

Her er 7 romaner, der foregår i årets mest farverige og varme højtid. 

Kolde, hvide vinternætter af Christoffer Holst

Kolde, hvide vinternætter er tredje, selvstændige del af den hyggelige og romantiske krimiserie om den nysgerrige journalist Cilla Storm. Da vennerne Zacke og Jonathan inviterer hende til deres nyindkøbte sportshytte i idylliske Idre, ser hun en chance for at slippe væk fra storbyen og komme i julestemning. Det bliver endnu bedre, da hendes veninde Rosie kommer med.

Men allerede den første dag bliver en ung mand fundet død. Snart begynder Cilla og Rosie at efterforske sagen, og sporene fører dem til et luksushus, hvor en rig familie bor. Kan de nå at opklare mysteriet inden jul?

Lån Kolde, hvide vinternætter her

Let it snow

De tre Young Adult-forfattere: John Green, Maureen Johnsson og Lauren Myracle har skrevet tre romantiske sammenhængende noveller om seks unge midt i århundredets snestorm.

Det er humoristiske og hjertevarme fortællinger om venskab, forelskelse og skelsættende hændelser i og omkring Gracetown og samlingspunktet The Waffle House. Bogen er filmatiseret.

Lån Let it snow her

Julekalenderens hemmeligheder

En varm historie om at starte forfra og finde hjem pakket ind i en lun julestemning. Midt under en snestorm ankommer Petra og hendes 11-årige niece, Charlie, til Nyponvikens Planteskole. De kender ikke stedet, men Petras søster nævnte det før sin død og bad hende tage dertil, hvis hun nogensinde skulle komme i problemer. 

Ejeren af planteskolen, Viveka, tager imod dem med åbne arme og tilbyder Petra både et job og et sted at bo. Langsomt begynder Petra og Charlie at vænne sig til deres nye hverdag og lære den lille by at kende.

En dag finder de en julekalender ved deres hoveddør. Den viser sig at fortælle historien om en lokal kunstner, og for hver låge dukker nye detaljer op. Snart indser Petra, at byens indbyggere skjuler noget, og at julekalenderen er nøglen til en velbevaret hemmelighed.

Lån Julekalenderens hemmeligheder her

Jul i Nyhavn

Jul i Nyhavn er en charmerende juleroman fuld af forviklinger og romantik og snedækkede gågader i København. Søstrene Hedvig og Hanne er rejst til hovedstaden på juleferie, en kombineret forretnings- og fornøjelsesrejse. Den succesfulde psykolog Hedvig skal besøge sit danske forlag og modtage en pris for sin bestsellerroman om moderne parforhold.

Men turen skal vise sig at vende op og ned på det meste. For midt i de julepyntede gader får Hedvig et sammenbrud kort før prisoverrækkelsen, og det er nu op til Jesper Skovgaard – Hedvigs flotte, unge redaktør – og Hanne at finde en løsning.

Lån Jul i Nyhavn her

Jul i rampelyset

Jul i rampelyset er tredje selvstændige bind i Amanda Hellbergs hjertevarme, historiske Ulltuna-serie. Her finder du masser af glitrende julestemning og passioneret kærlighed.

Året er 1902, og den unge sangerinde Harriet Hjort optræder sammen med pianisten Isak i lokale forsamlingshuse. Isak er blind og delvist afhængig af Harriet, og hun synger altid bedst i samspil med ham. Ingen af dem vover at indrømme, at deres venskab i det stille har udviklet sig til kærlighed.

Da Harriet får mulighed for at optræde i Gøteborg hos den indflydelsesrige teaterdirektør Josef Ståhl, griber hun chancen. Men mens sneen dækker den julepyntede storby, indser Harriet langsomt, at hun har kastet sig ud i en verden fuld af hårde krav og farlige fristelser.

Lån Jul i rampelyset her

Dit livs handel

Dit livs handel af Fredrik Backman er en magisk lille julehistorie om værdien af vores tid og betydningen af det, vi efterlader os. Hvem ville du give dit liv for, hvis det ikke var nok bare at dø? Hvad ville du ofre, hvis du vidste, at ingen ville huske det?

Fredrik Backman minder os om, at livet er en flygtig gave, og at vores aftryk i verden afhænger af, hvordan vi deler den gave med dem, vi elsker.

En fin og tankevækkende historie!

Lån Dit livs handel her

Et juleeventyr

Charles Dickens' klassiker fra 1843 er måske den mest læste julehistorie i verden. Den berømte juleklassiker er nu blevet genfortalt af den norske forfatter Erlend Loe og smukt gennemillustreret af Lisa Aisato. Hun står bag flere andre fantastiske bøger som Fugl, Snagebogen og Livet – illustreret.

Et juleeventyr handler om den nærige og ondskabsfulde Ebenezer Scrooge, som i sin jagt på flere penge har lagt afstand til sin familie. Juleaften hjemsøges han af spøgelser, som viser ham fortid, nutid og fremtid. Scrooge bliver fuldstændig omvendt og vågner op som en godhjertet og generøs mand. 

Lån Et juleeventyr her