rejser

Udlængsel: En universel drøm

25.06.24
Det er helt normalt at drømme om et andet liv end det, vi har lige nu. I en travl hverdag, fyldt med rutiner og forpligtelser, kan tanken om en anden tilværelse virke som en tiltrængt flugt. Nogle drømme forbliver blot fantasier, mens andre bliver til konkrete mål, vi aktivt forfølger.

En særlig form for drømme om et andet liv handler om udlængsel og rejser. For mange mennesker er tanken om at udforske fremmede lande og kulturer en stærk kilde til inspiration. At rejse kan give os nye perspektiver, udfordre vores verdenssyn og berige vores liv med uforglemmelige oplevelser. Nogle gange kan det være nok (for en stund) at læse og kigge i en rejsebog og planlægge en tur ud i verden.

Herunder finder du rejsebeskrivelser og bøger om mennesker, der har besluttet sig for at forfølge deres drømme og rejse ud i verden; for at opleve livet på en anden måde - at sove under en anden himmel - for at forstå og opfatte verden anderledes, end de er vant til.

En ny himmel

Den danske eventyrer Troels Kløvedal, som sejlede jorden rundt på sit tomastede sejlskib Nordkaperen, var på mange måder et symbol på drømmen om det frie, uafhængige liv. I bogen Øerne under vinden skriver Troels Kløvedal: ”At rejse er at opleve en ny himmel over sit liv”. Han levede et liv gennemsyret af udlængsel og rejselyst og minder os om, at verden bliver større, jo mere man rejser. Du finder et par af hans rejsefortællinger herunder.

Det var svært at vælge bøger, så listen er lang!

Materialer