'Ulven' er titlen på første roman i Køge-krøniken, som er skrevet af Katrine Marie Guldager.
'Ulven' er titlen på første roman i Køge-krøniken, som er skrevet af Katrine Marie Guldager.

Tid til slægtsromaner

Slægtsromaner rimer på sommerferie og en god kop the i aftensolen på terassen. Her i denne liste kan du få en oversigt over nogle af de mest rørende og spændende af slagsen. Rigtig god sommerlæselyst!

Ulven af Katrine Marie Guldager

Kom med til Køge i tiden omkring Anden Verdenskrig. Her forenes to familier, da en kvinde og en mand gifter sig. Vi får adgang til både familiens nutid, fremtid og fortid og romanen giver et stærkt indblik i hvor svært det kan være at leve sammen som familie. Forfatteren belyser både de lyse og de mørke sider ved mennesket, indfanget i et omfangsrigt fortælleunivers.

Romanen er første del af Køge-krønikens seks bind: Ulven, Lille hjerte, Den ny tid, Peters død, Bror og søster og Ilden.

1900 morgenrøde af Gunnar Staalesen

I begyndelsen af 1900-tallet er Bergen scene for et spil af skæbner og vanskæbner, kærlighedshistorier og -ulykker, moderne tider og gamle skikke - og alting tager sin begyndelse i mordet på konsul Frimann. Efter et maskebal nytårsaften 1899 bliver læseren viklet ind i en storslået sædeskildring fra det tyvende århundrede, som både er en slægtshistorie, en krimi og en særdeles flot skildring af Bergens historie. Bogen er første del af Bergen-trilogien, efterfulgt af 1950 High Noon og til slut 1999 aftensang.

Det blå mellem himmel og hav af Susan Abulhawa

En smuk og barsk slægtsroman om kærlighed og familiebånd med baggrund i konflikten i Mellemøsten. Hovedpersonerne er to særlige kvinder. Nazmiyah, der som ung brud mister sit hjem ved etableringen af Israel og hendes amerikanskfødte niece, Nur, der som voksen vender tilbage til hjemlandet. Gennem disse kvinder fortælles den barske historie om oprettelsen af staten Israel og om konsekvenserne for de forflyttede Palæstinensere.

Den sande historie om Jens Emils guld af Karsten Lund

I 1905 drager den unge John Hansen, en fattig landmandssøn, ud i verden for at søge lykken i Amerika. Han slår sig ned som pelsjæger og guldgraver i Alaska, men forsvinder pludselig sporløst. Mange år senere forsøger hans barnebarn Catherine at finde ud af, hvad der skete med hendes farfar. Parallelt med denne historie følger vi kvinden Moya - kvinden, som John Hansen fik et barn med. En spændende og velresearchet udvandrerhistorie om John Hansens barske tilværelse i Alaskas ødemark krydret guldgravere, jernbanearbejdere og saloon-ejere.

Signe af Lars Johansson

Danske Signe forelsker sig under krigen i en tysk officer, så da han beder hende komme til Tyskland i 1945, har hun ingen betænkeligheder. Bogen er både en interessant historie om Anden Verdenskrig og "tyskerpigerne", set fra deres side, men det er også en medrivende kærlighedshistorie og et veltegnet portræt af en stærk kvinde, der ved, hvad hun vil, og gør, hvad der skal til for at få det til at ske.

Brobyggerne af Jan Guillou

Første del af Jan Guillous ambitiøse romanserie Det Store Århundrede er en svimlende episk fortælling, som bringer os fra snestorm til tropehede. Vi møder brødrene Lauritz, Sverre og Oscar fra Bergen. Fattige, forældreløse drenge, der samtidig alle tre ertekniske genier. Vi er i starten af det tyvende århundrede, og brødrene er fuld af gå-på-mod. Gennem drengene får vi nu et billede af århundredet og dets centrale begivenheder i form af kvindefrigørelse, tekniske fremskridt og ikke mindst 1. verdenskrig.

Der er i alt ni bøger i Det Store Århundrede-serien: Brobyggerne, Dandy, Mellem rødt og sort, Ikke at ville se, Blå stjerne, Ægte amerikanske cowboybukser, 1968, Dem som dræber drømme sover aldrig og Den anden dødssynd.

Giganternes Fald af Ken Follett

Vi er i årene omkring Første Verdenskrig og tager tidens store emner: fagforeningernes kamp mod den herskende klasse, kvinders kamp for stemmeret, den russiske revolution. Giganternes fald foregår i perioden 1911-1924, hvor Første Verdenskrig og Den Russiske Revolution ryster verden. Fem familier og deres skæbner vikles ind i hinanden, og på grund af krigene får det store konsekvenser. 

Giganternes fald er første bind i Ken Folletts Century-trilogi, som foregår i det 20. århundrede, efterfulgt af Verdens Vinter og På kanten af evigheden.

Materialer