Victoriansk mand og kvinde danser

10 forførende historiske romaner

22.09.22
Storslåede slotte, overdådige bal, smukke kjoler, længselsfulde blikke og minder fra en svunden tid. At læse om kærlighed i historiske omgivelser gør næsten historien endnu mere romantisk.

Forsiderne ser måske uskyldige ud, men bøgerne på den her liste er fulde af passioneret kærlighed og store følelser mellem de knap så ordentlige unge kvinder og de mænd (gerne flotte, rige hertuger), de ikke må begære, men selvfølgelig ikke kan holde sig fra.

Tre favoritter

En favorit blandt mange er Simona Ahrnstedt. Hendes serie om slottet Wadenstierne rummer det hele: Intriger, misforståelser (måske lidt for mange), svigt, skjulte agendaer, dramatik og kærlighed – med stærke kvinder, der ved, hvad de vil, og tør sige deres mening. 

Lisa Klaypas' serier er også anbefalelsesværdige. De foregår i England, og der er bestemt ikke skruet ned for drama, intriger og romantik. Og selvfølgelig Georgette Heyer, som i dag bliver kaldt Regency romance-genrens moder. Hun skrev mere end 30 historiske romances i sine mere end 50 år som aktiv forfatter – og titlerne udgives stadig verden over. 

Her er en liste med forførende historiske romaner, så du kan drømme dig lidt væk i efterårsmørket.

Materialer