Biernes fantastiske univers

Bier er fascinerende dyr, men de er desværre også truet af moderne landbrug og mangel på fri natur. Litteraturen er et godt sted at starte hvis du vil vide mere om bier.

Der er de senere år kommet flere gode bøger om biernes fantastiske univers og aviser og tidsskrifter bugner også af spændende artikler.

Biernes historie 

Biernes historie skrevet af norske Maja Lunde er repræsentant for den nye genre Cli-fi eller Climate Fiction. Her bliver videnskab til fiktion. En fascinerende og skræmmende historie om fortidens forskning i biernes verden og en fremtid helt uden bier og hungersnød i verden.

Humlen ved det hele 

Humlen ved det hele af Dave Goulson - hvis forside pryder denne artikel - havnede på bestsellerlisterne, da den udkom. Det er en selvbiografisk biologibog om forfatterens kærlighed til bierne og hans arbejde for at skabe bedre forhold for dem. Den efterfølges af Summen over engen, hvor forfatteren køber et nedlagt landbrug i Frankrig for at lave et reservat for bier og andre insekter. 

Biernes hemmelige liv

Romanen Biernes hemmelig liv af Sue Monk Kidd blev en fantastisk success, da den udkom i USA i 2002. Det er en dramatisk og rørende sydstatsroman om en ung hvid pige, der finder tryghed hos en flok sorte kvinder. Også her spiller bierne en særlig rolle. Læs anmeldelsen på litteratursiden.dk. Der findes en meget vellykket filmatisering af Biernes hemmelige liv, som også kan lånes på biblioteket. 

Bee Movie

Filmen Bee Movie - det store honningkomplot kan også varmt anbefales til børn og barnlige sjæle. Det er en fantastisk animationsfilm, hvor bierne nedlægger arbejdet og tager magten over honningsproduktionen.

Avisartikler

På bibliotekets hjemmeside finder man også avisartikler, som kan læses efter login med CPR + pinkode. Se avisartikler om bier her

Find bøgerne på eReolen

De fleste af de anbefalede bøger findes også som E-bøger. Find bøger om bier på ereolen.dk

HUmlen ved det hele - David Goulson
HUmlen ved det hele - David Goulson
09.06.18