booktok bøger

Booktok - personalets favoritter

14.07.23
Millioner af mennesker verden over har opdaget den litterære guldgrube, som BookTok er. Et hjørne af Tiktok, hvor det vrimler med bogtips og læseinspiration.

Vi har en god samling af populære BookTok bøger på Hovedbiblioteket, og her er nogle af vores favoritter. 

Kristine anbefaler:⁠

I ⁠Daisy Jones & the Six møder vi Daisy Jones, der er vokset op i de sene 60´ere med sine fraværende forældre, og derfor begynder hun at færdes på natklubber og barer allerede fra en tidlig alder. Daisy har en fantastisk stemme og et charmerende udseende, og begge dele bruger hun, sammen med en god portion stædighed og selvtillid til at komme frem i musikbranchen i 70´ernes festlige Los Angeles. Daisys veje, eller rettere stemme, krydser en dag det fremstormende rock´n´roll-bandThe Six.

The Six består af seks skønne og farverige karakterer, der virkelig bragte latteren frem, da jeg læste bogen. Bandets forsanger, Billy, er en mand der lever i musikbranchens skygger fra alkohol og stoffer, men han er også et musikalsk geni, der sammen med Daisy & the Six i løbet af ganske få år for bragt bandet tager de amerikanske hitlister med storm.

Det jeg elsker ved bogen, er at den åbner et vindue til en anden tid, hvor rock´n´roll, disko og blå denim er keywords. Bogen er også et hudløst ærligt bud på en fortælling om musikbranchens ”bagside af medaljen” med alkohol, stoffer og sex, men det er også en historie om musikken betydning, venskab, kærlighed og kompromiser.

Bogen er nem at læse og formatet på bogen er som at lade sig suge ind i en spændende musikalsk dokumentar – perfekt til sommerens til tider usikre vejr. Tænd et stearinlys og sæt dig godt til rette i sofaen med et tæppe og denne helt fantastiske bogen og Daisy Jones & the Six.

The Inheritance Games

Har du nogensinde drømt om at have en rig onkel i Amerika? The Inheritance Games er måske det tætteste man kommer på, uden for virkeligheden.

The Inheritance Games er en triolog af tre bøger – og hvilke tre bøger! Jeg åd denne triologi råt, da bøgerne er helt umulige at lægge fra sig. Det er en hæsblæsende thriller, der tager dig med gennem mørke familiehemmeligheder, gåder, steamy romance og ustyrligt mange penge.

Avery er en stærk ung kvinde, der går benhårdt efter en bedre fremtid efter high school. Hun bor alene med sin søster efter hendes mor er død. Men da den excentriske mange milliardær, Tobias Hawthorne dør, arver Avery uventet hele hans formue og hendes liv ændres for altid. Det skal dog ikke blive nemt for Avery. Hun skal nemlig blive boende i Hawthorne House et helt år for at arven kan tilfalde hende, og da Tobias Hawthorne´s efterladte børn og børnebørn også ønsker en del af arven, havner Avery i et farligt spind af hemmeligheder, gåder og spil som den gamle mand har efterladt. Det kan være svært at skelne mellem ven og fjende i Hawthorne House, spørgsmålene står i kø for at løse gåderne. Der er kun én vinder!

Karaktererne i disse bøger er næsten en historie i selv. De er så sjov, karakteristiske, excentriske, konkurrencelystne, hemmelighedsfulde og temperamentsfulde, at man ikke kan lade være med at grine undervejs.

Læs med og se om du selv kan regne gåderne ud!

Kajsa anbefaler:

Bogelskere af Emily Henry er en romantisk komedie om kærlighed og bøger. Kan det blive bedre? Da de to litterære agenter Nora & Charlie mødes i den lille by Sunshine Falls, er det alt andet end lykkeligt. Parret elsker bøger, men har lidt forskellige ideer om, hvad der gør en god bog. Det er Emily Henrys bedste til dato og hvis du elsker bøger, skal du læse denne! ⁠

Heart bones er en klassisk Colleen Hoover-roman i form af en hjerteskærende og rørende kærlighedshistorie om en intens forelskelse. Her skildres den unge Beyahs liv, der er præget af misbrug og ustabile familieforhold. Efter at hendes mor dør af en overdosis, tvinges Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knap nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele. 

⁠God fornøjelse! 

Materialer